info@eltrans-liberec.cz

O nás

Působíme jako výhradní dovozce vozů značky GAZ pro střední Evropu, od února 2023 jsme také autorizovaným dealerem užitkových vozů italské značky Piaggio a nově i elektromobilů Selvo. Naší specializací jsou užitkové a požární nástavby a vestavby.

Nástavby

Vyvíjíme nástavby na užitkové vozy špičkové kvality. V nabídce máme oblíbené nástavby na vozy GAZ a Piaggio, ale dokážeme se také plně přizpůsobit Vašim potřebám a rádi Vám vyrobíme nástavbu i na jiné značky vozů.

Naší dlouhodobě nejprodávanější nástavbou je třístranný sklápěč, který už pěknou řádku let jezdí na Gazellách a nyní nově i na vozu Piaggio Porter NP6. Často dodáváme vozy s nástavbami také do technických služeb, kde je žádaný například nakladač kontejnerů, pluh nebo sypač soli. Umíme ale i takové chuťovky jako je výsuvná plošina nebo hydraulická ruka.

Patřičně hrdí jsme také na nástavby, které slouží hasičům a záchranářům při záchraně životů. Velký úspěch sklidil například požární speciál na podvozku GAZ SADKO, který jsme na jaře roku 2023 vyrobili pro dobrovolné hasiče obce Olešník. Vedle požárních speciálů do terénu hasičům dodáváme také cisterny i cestovní, devítimístné vozy a autobusy.

Historie firmy

Firma ELTRANS Liberec se pyšní více než třicetiletou historií. Původně, při založení jsme se zaměřovali na elektromontáže, ty však brzy doplnil i prodej automobilů, například značky Daewoo.

Začátkem tisíciletí se sloučily firmy Jiří Klimeš - ELTRANS Liberec - Elektromontáže a Car Design, s.r.o. a vznikla jedna s názvem ELTRANS - Car Design, s.r.o. Zachovala si však dvě střediska Elektromontáže a Automobily. V roce 2006 došlo ke vzniku dvou dceřiných společností firmy, tedy ELTRANS Elektromontáže, která převzala většinu elektromontážních zakázek a ELTRANS AUTO, která provozovala mechanické dílny na přestavby a úpravy motorových vozidel a autoservis.

10. dubna 2007 Eltrans-Car Design s.r.o. změnila název na ELTRANS Liberec s.r.o. a v následujících letech od elektromontáží úplně upustila.

V té době už dceřiná společnost GAZ Česká republika působila a dodnes stále působí jako výhradní dovozce užitkových vozů značky GAZ pro český, slovenský a německý trh. Specializuje na úpravy podvozků, výrobu karoserií a užitkových nástaveb pro vozy GAZ. Zajišťuje kompletní schvalování vozů GAZ, je držitelem všech schválení na tyto vozy pro celou Evropskou Unii.

V roce 2018 jsme založili, v té době velmi progresivní, oddělení 3D tisku. Zpracovali jsme nespočet zakázek, včetně prototypů pro velké automobilky. Dodnes si tiskneme vlastní komponenty k nástavbám, například různé kryty, úchyty, držáky, nášlapy,...

S pravidly, které omezují dovoz vozů značky GAZ, se vedení firmy rozhodlo rozšířit své portfolio o užitkové vozy italské značky Piaggio. Tito malí siláci nám okamžitě přirostli k srdci. Vývojové oddělení jede už rok na plné obrátky a vyvíjí pro Piaggio Porter nejrůznější užitkové nástavby.

Naším nováčkem jsou elektromobily značky Selvo. I na ně už vyvíjíme mini užitkové nástavby, vhodné například pro obce.